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Tradescant's Diary, a column of garden jottings, first appeared in the RHS magazine, The Garden, in June 1975. Hugh Johnson was its author (in addition to his being Editorial Director of the magazine) and it became a monthly fixture for the RHS's committed gardeners. Hugh's writings are filled with an eclectic mixture of topical, whimsical and humorous anecdotes and are organised to follow a gardener's monthly calendar. Under the name Tradescant's Diary, a name taken from John Tradescant, gardener to Lord Cecil at Hatfield House and to King James I, who was one of the first men to introduce…mehr

Produktbeschreibung
Tradescant's Diary, a column of garden jottings, first appeared in the RHS magazine, The Garden, in June 1975. Hugh Johnson was its author (in addition to his being Editorial Director of the magazine) and it became a monthly fixture for the RHS's committed gardeners. Hugh's writings are filled with an eclectic mixture of topical, whimsical and humorous anecdotes and are organised to follow a gardener's monthly calendar. Under the name Tradescant's Diary, a name taken from John Tradescant, gardener to Lord Cecil at Hatfield House and to King James I, who was one of the first men to introduce plants from foreign countries to his own garden, Hugh's writings appeared in The Garden from 1975-2006, in Gardens Illustrated in 2007, and in 2008 still appear as monthly blogs through his own website (www.tradsdiary.com).
Autorenporträt
Hugh Johnson, geboren 1939 in London, besuchte das Internat in Rugby und absolvierte ein Anglistikstudium am King's College in Cambridge. Sein Weinwissen erwarb er sich zunächst als Mitglied der Wine and Food Society in Cambridge. Nach Abschluss seines Studiums arbeitete er als Redakteur für "Vogue" und "House & Garden". 1963 wurde er Generalsekretär der Wine and Food Society sowie Herausgeber von "Wine and Food". Gleichzeitig war er als Weinkorrespondent für "The Sunday Times" tätig und begann die Arbeit an seinem ersten Buch "Wine" (1966).
Nach einem Jahr als Chefredakteur des Reiseressorts von "The Sunday Times" wurde Hugh Johnson Herausgeber von "Queen". 1971 gelang ihm mit der Publikation des ersten Atlas über die weltweite Weinproduktion "The World Atlas of Wine" der durchschlagende Erfolg. Mittlerweile wurde das Buch in rund ein Dutzend Sprachen übersetzt und weltweit über 3,5 Millionen Mal verkauft.